Odrůda 92% Tempranillo, 8% Garnacha.
Vinifikace Alkoholické kvašení: 7 dní, macerace: 18 dní, maximální
teplota: 29 °C, lisování: 3x / den, jablečno-mléčné kvašení: v kádi.
Zrání Sud: 15 měsíců, stáčení: 2x, lahev: 6 měsíců.
Degustační tóny Vzhled: tmavá rubínová barva s fialovými tóny.
Vůně: zralé ovoce dominuje ve vyvinutém buketu vůní odrážející letitost podložené jemným toastovým aroma. Chuť: měkká tříslovina v ústech zvýrazňuje prvotní nuance chutí i
na vzdory jeho mladému věku. Dlouhá, výtečná, aromatická chuť.
alkoholu: 13°
Doporučená teplota 14-18 °C.
Vhodné podávat k biftekům a steakům, pokrmům z tmavého masa, jehněčímu, těstovinám a plísňovým sýrům typu Niva a Rokfór.